2014. június 23., hétfő

Tippmixpro - elég ez a magyar sportfogadóknak?

Első benyomások a Tippmixpro online sportfogadási oldaláról

Kezdő sportfogadóként a Tippmixpro szolgáltatását vettem igénybe először. A Tippmixpro a Szerencsejáték Zrt. Tippmix játékának online változata. Viszonylag friss szolgáltatás, emlékeim szerint még 2 évvel ezelőtt, a foci EB-re és a Londoni Olimpiára akarták beüzemelni, de a szoftverüket gyártó cég, a Playtech elég sokat csúszott. Naná, hiszen a Playtech rengeteg más sportfogadó iroda szolgáltatásáért is felel. Nem volt nehéz kitalálni, hogy a kötbért, amit ki kellett fizetniük a csúszásért, kik finanszírozták.

A Tippmixpro-t és úgy általában, a Tippmix-et nagyon sokan szidják, mondván, hogy nincs elég fogadási lehetőség, és nem olyan menőség náluk fogadni, mint más helyeken, pl. az Unibeten vagy a bwinen (milyen érdekes, hogy a bwin szinte egyáltalán nem reklámoz manapság - az eggyel korábbi vébén még a csapból is ők folytak). Ennek ellenére azt gondoltam, csakazértis kipróbálom, mi a helyzet a hazai sportfogadási fronton. Annál is inkább, mert pókerben és kaszinós játékokban viszonylag otthonosan mozgok (krupié és pókerosztó voltam valaha, nem is beszélve a játékos pályafutásomról), de a soprtfogadás valahogy soha nem volt központi téma.

Habár az angol alapszinten megy, de úgy határoztam, a szárnypróbálgatást a saját nyelvemen teszem meg, hogy minimalizáljam a félreértésekből fakadó veszteségeket. Arra is kíváncsi voltam, hogy egy hazai cég mit tud kihozni egy ilyen kemény üzletágban.

Tippmixpro navigáció

Az első benyomásom az volt a Tippmixpro oldaláról, hogy a színeiben és arányaiban egy egészen pofás végeredményt sikerült összehozni. Talán a felső sorban elhelyezkedő Kifizetések - Befizetések, valamint a Számlám / Fogadásaim feliratok lehetnének nagyobbak. Előbbiek nem csak nekem, hanem a Szerencsejáték Zrt-nek is fontos volna: ha már pénzről van szó, nem árt, ha a kedves ügyfél mindennél könnyebben megtalálja a Befizetés gombot.

Ami már kevésbé tetszett, hogy a befizetési lehetőségek elég szűkösek, OTP-s, K&H-s, Abaqoos-os és banki átutalásos módszerek közül választhatsz. Ugyan az első kettőnél, ami bankártya feltöltést jelent, azt ígérik, hogy bármilyen bankkártyával kivitelezhető a tranzakció, a Skrill prepaid kártyámat mégse fogadták el. Sőt, nem is értesítettek arról, hogy nem sikerült a dolog, csak simán elvitt valami promóciós oldalra. Végül a sima bankszámlámról tudtam utalni. Ha lesz mit kivenni, annak hogyanjáról utólag beszámolok.

A Tippmixpro fogadási felülete áttekinthető, egyszerű, bár arányaiban lenne még hova javulni. A menüben a Sportfogadás és az Élő szétválasztása jó ötlet, a naptár bal felső részre poziciónálásának viszont nem látom értelmét. A legtöbb fogadó aktuális eseményekben gondolkodik szerintem, jó eséllyel meghatározott céllal, adott meccsekkel és tippekkel a fejében érkezik ide. Én biztos a naptár helyére raknám a Kiemelt ajánlatokat - így a doboz nem csak a nevében volna kiemelt.

A sportágak dobozban a sportok nagyjából a népszerűségi indexet követik, teljesen szokványos megoldás, viszont a betű stílusa nem túl olvasóbarát, még a csupa nagybetű ellenére is hunyorogni kell kicsit. A jobboldali sávban a technikai tanács ('Fogadáshoz kattints egy szorzóra') csak elsőnek tűnik gyermetegnek, valójában az új, tapasztalatlan sportfogadóknak nagyon is kapóra jön.

Tippmixpro fogadási kínálat

Az egyik nagy kérdés minden fogadóiroda esetében, hogy milyen széles körű a fogadási kínálat. Egy sportfogadónak ugyanis kell a totón túlmutató változatosság, nem elég csupán a meccs végeredményét megtenni.

A Tippmixpro oldalán a mai Belgium - Oroszország meccsre 68 tételt kínáltak fogadásra. A végeredményen túl vannak hendikep fogadások, félidő eredményekre vonatkozó fogadások, góllövőkkel kapcsolatos fogadások, rengeteg gólszám tipp, pontos végeredmény, illetve olyan események, mint a szögletek vagy kiállítás száma.

A már korábban is említett Unibet kínálatát áttekintve teljesen elképedtem: itt nem csak 5 gólszerzőre lehet fogadni, hanem az ÖSSZESRE, nem csak szögletre és kiállításra, hanem ezeken túl a büntetőrúgásokra, szabálytalanságokra, lapokra, cserékre, öngólokra, lövésekre és lesekre is lehet fogadni. Elképesztő, hogy az itteni fogadás-szervezők mennyivel szélesebb spektrumban képesek felmérni egy sporteseményt.

A nagy kérdés csak az, hogy a Tippmixprótt mi tartja vissza, hogy hasonló nagy kínálatot tartson fent. Talán nincs elég emberük, aki megírja a mondatokat? Azt gondolják, nem lesz elég a hely az oldalukon? Vagy nem is érdekli őket, hogy a fogadók jól érzik-e magukat?

Ez az a rész, ahol szerintem a Tippmixpro a legnagyobb fejlődést tudni felmutatni. Időben és pénzben is minimális befektetés lenne bővíteni a kínálatot - a nagy választék mindig meggyőző, talán még a bónuszoknál is többet ér, hiszen az egész művelet alapját érinti.

Tippmixpro bónuszok és promóciók

Apropó, Tippmix bónuszok. Hááááát... Eddig akárhány fogadási irodát látogattam meg, legalább 5-6 ajánlattal próbáltak marasztalni. Befizetési bónusz, mobil játék bónusz, vébé promóció, fogadási biztosítás, visszafizetési garancia. Vagy sportfogadási bónusz... csak úgy. Itt viszont csak egy vérszegény vébé promóra futotta, ahhoz is nekem kell az első lépést megtenni, és fogadni. Kezdő vagyok, de nem hülye, oké?

Persze lehet, úgy gondolják, egy magyar sportfogadó teljesen igénytelen, nincs szüksége extra motivációra, de a helyzet az, hogy a sóherséget ebben az üzletben nagyon keményen büntetik az ügyfelek. Elég egy pillantás a külföldi konkurencia ajánlatára, és huss... máshol is fenntartanak magyar nyelvű sportfogadási honlapokat, korrekt magyar nyelvű ügyfélszolgálattal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése